Levegő-vizes hőszivattyú rendszer

levegő-vizes hőszivattyús fűtés egy hatékony és környezetbarát fűtési rendszer, amely a környezetből nyert hőenergiát használja fel a helyiségek fűtésére és melegvíz előállítására. Ez a fűtési rendszer három fő komponensből áll: a levegő-vizes hőszivattyúból, a hőleadó közegből és a melegvíz tartályból.

Működése

A hőszivattyú a környezetből (levegőből) vonja el a hőenergiát és átalakítja azt hasznos hővé. A hőszivattyú ezt követően továbbítja a hőt a rendszerbe, amely radiátorokon, vagy padlófűtésen keresztül terjeszti el a melegét a helyiségekben. A rendszer kiegészülhet melegvíz-tartállyal is, amely a melegvíz ellátását biztosítja a háztartás számára.

Fontos megjegyezni, hogy a levegő-vizes hőszivattyús fűtés hatékonysága függ a külső hőmérséklettől. Elengedhetetlen, hogy megfelelően méretezzék és tervezzék meg a rendszert az optimális működés érdekében.

A levegő-vizes hőszivattyúk rugalmasan alkalmazhatóak, mivel a levegőt -mint hőforrást- könnyen hozzáférhetővé teszik, így nem szükséges földhőt használni.

Összességében a levegő-vizes hőszivattyús fűtés környezetbarát és energiahatékony megoldást jelent a fűtésre és a melegre.

Kérjen ajánlatot még ma és munkanapokon 48 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot az indikatív ajánlattal együtt!